-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS
ŽODŽIAI ŠEIMAI. RENGINYS, SKIRTAS TARPTAUTINEI ŠEIMOS DIENAI

ŽODŽIAI ŠEIMAI. RENGINYS, SKIRTAS TARPTAUTINEI ŠEIMOS DIENAI

Šeima kiekvienam iš mūsų yra svarbiausias dalykas pasaulyje. Šeima – tai meilė, šeima- tai artimi ir brangūs žmonės. Tokiais gražiais ir jautriais žodžiais prasidėjo renginys „Žodžiai šeimai“, kuris vyko 2023-05-18 Palangos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje. Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos 5-6 klasių oratorinio meno mokiniai skaitė žymių asmenybių Bruno Ferrero, George Santayana, Friedrik Adler, Vadimo Zelando, Viktoro Hugo mintis apie šeimą, vaikus.

Kartu su oratorinio meno mokiniais programoje dalyvavo ir mokiniai iš Ukrainos, kurie mokosi Vlado Jurgučio progimnazijoje. Jie kalbėjo ne tik savo gimtąja kalba, bet ir tarė žodžius lietuviškai. Mokinius atlydėjo mokytoja Irina Holoborodko, kuri priminė visiems, jog šiuo metu Ukrainoje šeimos mini Vyšivankos dieną. Todėl ukrainiečiai vilkėjo rūbus, išsiuvinėtus įvairiaspalviais ornamentais.

Su didžiuliu susidomėjimu šių žodžių bei minčių klausėsi Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos 2a, 2b ir 2c klasių mokiniai, kuriuos atlydėjo jų mokytojos – pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Ulytė Rasa, Lukauskienė Erika, Anužienė Aurelija. Mokiniai taip pat turėjo galimybę išsakyti mintis, kas jiems yra šeima. Kaip džiugu, jog antrokų lūpomis skambėjo žodžiai: šeima – tai pagarba, šeima – tai tyla, šeima – tai džiaugsmas.

Visus renginio dalyvius pasveikino Lina Butkevičiūtė, Palangos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, kuri akcentavo, jog draugystė su Vlado Jurgučio progimnazija tęsiasi jau daugelį metų, jog keletas renginių yra tapusių net tradiciniais.

Renginyje šoko progimnazijos mažieji šokėjai, vadovaujami Birutės Gikarienės, neformaliojo švietimo (šokio) mokytojos ekspertės. Šokyje panaudota atributika su Lietuvos vėliavos akcentais liudijo, jog mes visi esame VIENA DIDŽIULĖ ŠEIMA.

Alma Pronckūnienė,
oratorinio meno vyresnioji mokytoja

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.