-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS
PAŽINTINĖ-EDUKACINĖ IŠVYKA Į LIEPOJĄ

PAŽINTINĖ-EDUKACINĖ IŠVYKA Į LIEPOJĄ

Gegužės 19 d. pradinio ugdymo pedagogai dalyvavo pažintinėje edukacinėje išvykoje į Liepoją tema „Latvijos švietimo sistemos naujovės ir geroji patirtis“. Mokytojos sėmėsi patirties Liedagos vidurinėje mokykloje, aplankė Liepojos įžymias vietas.

Pedagogus šiltai sutiko Liedagos vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas informatikai Andrejus Zavaruhins.

PAŽINTINĖ-EDUKACINĖ IŠVYKA Į LIEPOJĄ
PAŽINTINĖ-EDUKACINĖ IŠVYKA Į LIEPOJĄ
PAŽINTINĖ-EDUKACINĖ IŠVYKA Į LIEPOJĄ

Liedagos vidurinė mokykla įkurta 1945 metais, o nuo 2019 pilnai modernizuota. Tai tautinių mažumų mokykla. Mokykloje yra 45 klasių komplektai, mokosi virš 800 mokinių, veikia priešmokyklinio ugdymo grupė. Ši mokykla yra sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo dalis.
Džiaugiamės, kad turėjome, galimybę pasigrožėti turtinga mokymo priemonių baze, sumaniai pritaikytomis sporto ir aktų salių erdvėmis, ekonomišku pagalbinių patalpų integravimu į ugdymo procesą, jaukiais poilsio ir laisvalaikio kambariais, ryškių spalvų ir žaismingo dizaino poilsio baldais koridoriuose, rūbinėse, kurie suteikia šviesos ir didingumo natūralia saulės šviesa neapšviestose zonose.

Padėkoję direktoriaus pavaduotojui informatikai Andrejui Zavaruhins už šiltą priėmimą, viešnagę tęsėme ekskursijų traukinuku „Libau Train“ po senamiestį. Tai audiovizualinis maršrutas po visas gražiausias Liepojos gatves, vietas, Pajūrio parką ir promenadą.

Teko žvilgtelti į bohemiškumu dvelkiantį, meno mylėtojų mėgstamą atvirą kiemą, kurio viduje įsikūrusi galerija. Grožėjomės Latvijos muzikantų šlovės alėja, didingu Liepojos pajūriu, pasidžiaugėme baltomis šilkinėmis kopomis. Didelį įspūdį paliko 1977 metais pastatytas memorialas, įamžinantis iš jūros negrįžusių žvejų ir jūreivių atminimą.

Aurelija Anužienė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.