-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS

Laimėta trečia vieta respublikoje

Kalėdų išvakarėse mokyklą pasiekė džiugi žinia – mūsų 8a klasės mokinys Pijus Mickevičius Valstybinės darbo inspekcijos organizuotame konkurse „Rinkis teisingai – dirbk legaliai!“ su savo kurtu video klipu laimėjo 3 vietą. Mokinį konsultavo ir konkursui ruošė istorijos mokytoja metodininkė Daiva Latožienė.

Valstybinės darbo inspekcijos projektas „Rinkis teisingai – dirbk legaliai!“ skirtas skatinti jaunimą, pasitelkus kūrybiškumą ir meninę saviraišką, domėtis ir gilinti darbo teisės žinias: kuo legalus darbas skiriasi nuo nelegalaus, kokie yra legalaus darbo pranašumai, kodėl legalus darbas svarbus ne tik dirbančiajam.

Žalą dėl nelegalaus ir nedeklaruoto darbo patiria visi: darbuotojas, darbdavys, visuomenė, valstybė. Svarbu, kad moksleiviai žinotų Valstybinę darbo inspekciją ir prireikus drąsiai kreiptųsi patarimo darbo teisės, darbo saugos klausimais.

Organizatorių sudaryta vertinimo komisija, vertindama darbus, atsižvelgė į darbo originalumą, kūrybišką ir nuoseklų išpildymą; kaip atskleista konkurso tema ir tikslai; kokie pasiūlyti problemos sprendimo būdai; ar darbas yra techniškai išbaigtas ir tvarkingas.

Video darbų konkurso laimėtojai:

I vieta Joris Mitkevičius ir Nojus Šabasevičius
Prienų ,,Žiburio“ gimnazija

II vieta Nojus Kondrotas ir Ugnė Matusevičiūtė.
Prienų „Žiburio“ gimnazija

III vieta Pijus Mickevičius
Palangos Vlado Jurgučio progimnazija

Sveikiname Pijų su laimėjimu ir linkime ir toliau save realizuoti kuriant!

Istorijos mokytoja metodininkė
Daiva Latožienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.